ارگانیسم های تراریخته و روش های ردیابی آنها

نوع مقاله : مقاله مروری

نویسنده

پژوهشگاه استاندارد

چکیده

از گذشته، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی سعی در بهینه کردن محصولات به روش‌های مختلف داشتند. با پیشرفت علم در زمینه ژنتیک و دسترسی به ژن محصولات، بشر توانست تغییرات ژنی مورد نظر خود را در بذرهای محصولات کشاورزی ایجاد کند که به این محصولات، تراریخته گفته می‌شود. این محصولات تا زمانی که بی خطر بودنشان به طور قطع به نتیجه نرسیده است نباید اجازه رهاسازی و کشت داشته باشند. از آنجا که تاثیرات سوء احتمالی این محصولات بر اندام‌های انسانی، محیط زیست اکوسیستم طبیعی زمین هنوز کاملاً مشخص نیست، یافتن روش‌های آنالیز و ردیابی محصولات GMO به منظور الزام و اجبار رعایت قوانین برچسب‌گذاری آنها ضروری است تا مصرف کننده با آگاهی از خطرات احتمالی این محصولات اقدام به انتخاب یا عدم انتخاب این فراورده‌ها کند. در این مقاله سعی بر آن است که علاوه بر معرفی ارگانیسم‌های تراریخته، روش‌های ردیابی این محصولات نیز معرفی شود.

کلیدواژه‌ها

  • 1- A. Rizzi, N. Raddadi, C. Sorlini, L. Nordgrd, K.M. Nielsen, D. Daffonchio, The stability and degradation of dietary DNA in the gastrointestinal tract of mammals: implications for horizontal gene transfer and the biosafety of GMOs, Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 52 (2) (2012) 142–161.

    2- A.S. Bawa, K.R. Anilakumar, Genetically modified foods: safety risks and public concerns-a review, J. Food Sci. Technol. 50 (6) (2013) 1035–1046.

    3- C.Zhang, R.Wohlhueter,H.Zhang, Genetically modified foods: A critical review of their promise and problems-a review, Food Science and Human Wellness Volume 5, Issue 3, September 2016, Pages 116-123

    4-  F.J. DeMayo, T.E. Spencer, CRISPR bacon: a sizzling technique to generate genetically engineered pigs, Biol. Reprod. 91 (3) (2014) 79.

    5-  HÜBNER, P., STUDER, E., and LÜTHY, J. Quantitative Competitive PCR for the Detection of Genetically Modified in Food. Food Control,1999, 10, pp. 353-358

    • 6- ISO 21569, Foodstuffs — Methods of analysis for the detection of genetically modified organisms and derived products — Qualitative nucleic acid based methods

    7- ISO 21571:2005+ AMENDMENT 1 ISO 21571: 2013, Foodstuffs- Methods of analysis for the detection of genenetically modified organisms and derived products Nucleic acid extraction

    8- ISO 24276:2006+ AMENDMENT1ISO 24276:2013, Foodstuffs- Methods of analysis for the detection of genetically modified organisms and derived products-General requirements and definitions

    9- M.J. Oliver, Why we need GMO crops in agriculture, MO Med. 111 (6) (2014) 492–507.

    10- S. Barampuram, Z.J. Zhang, Recent advances in plant transformation, Methods Mol. Biol. 701 (2011) 1–35.

    11- World Health Organization, 2016, http://wwwwhoint/foodsafety/areas work/food-technology/faq-genetically-modified-food/en/

  • تاریخ دریافت: 18 اردیبهشت 1396
  • تاریخ بازنگری: 18 شهریور 1396
  • تاریخ پذیرش: 18 شهریور 1396