@article { author = {ولایتی پور, فاطمه and فتوحی چاهوکی, فاطمه and انگجی, سیدعبدالحمید and امین زاده, سعید}, title = {مورینگا اولیفرا، درخت معجزه}, journal = {مجله زیست شناسی ایران}, volume = {5}, number = {10}, pages = {125-128}, year = {2021}, publisher = {انجمن زیست شناسی ایران}, issn = {2008-9406}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {مورینگا اولیفرا که درجنوب ایران به نام گزروغنی شناخته می‌شود درختی است که تقریباً در تمام کمربند گرمسیری زمین می‌روید و گنجینه‌ای غنی از مواد معدنی، ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و آنتی اکسیدانت ها می‌باشد که موجب تمایز این درخت و مطرح شدنش در جوامع علمی شده است. تمام بافت‌های این درخت از جمله برگ، غلاف، دانه و ... قابل خوردن و دارای خواص چشمگیری هستند به طوری که آن را رفع کننده‌ی سوء تغذیه و غذای مهم در زمان قحطی می‌دانند. برای قرن‌ها مردم بومی به صورت سنتی از مورینگا برای تغذیه، درمان، مراقبت‌های پوستی و تهیه‌ی آب آشامیدنی بهره می‌بردند.  علاوه بر خواص درمانی و تغذیه‌ای، مورینگا کاربردهای صنعتی و خواص دیگری نیز دارد. مورینگا اولیفرا با تمام خصوصیات منحصر به فردش توانسته لقب "درخت معجزه" را ازآن خود کند. در این مقاله تلاش شده است تا مروری مختصر بر خواص و فواید این گیاه فراهم شود.}, keywords = {مورینگا اولیفرا,آنتی اکسیدانت,درخت معجزه}, url = {https://www.ijbio.ir/article_2117.html}, eprint = {https://www.ijbio.ir/article_2117_277a0ed33418d50faa0ac314a41443ee.pdf} }