وضع مقررات حفاظت از حیات وحش و امنیت غذائی به منظور جلوگیری از تماس انسان با ویروسهای نوظهور

نویسنده

دانشگاه تهران

چکیده

بررسیهای اپیدمیولوژیک نشان می دهند که شیوع فعلی ویروس بیماری کُووید-19 (COVID-19) با بازار مواد غذایی دریائی رابطه دارد و مشخص شده که این ویروس منشاء خفاشی دارد. مشابه وضعیت سارس در سال 2003، این بیماری مشترک بین جانور و انسان (Zoonotic) دارای توان گسترش ازجانور به انسان و انسان به انسان است و منجر به تهدیدی جدی برای سلامت جهانی و توسعه اجتماعی-اقتصادی شده است. در این مطالعه رابطۀ بین شیوع بیماری با منابع غذائی از حیات وحش در چین مطرح شده است؛ همچنین برای وضع مقررات حفاظت از حیات وحش و امنیت غذایی به منظور جلوگیری از تماس انسان با ویروسهای نوظهور، شامل افزایش آگاهی عمومی از خطرات مصرف جانوران وحشی، تقویت قوانین مربوط به خوردن و تجارت جانوران وحشی، توسعه استانداردهای امنیت غذائی و ایجاد سازوکار نظارت بر بازار پیشنهاداتی داده شده است.لازم است اعمال قوانین نه تنها برای چین بلکه برای سایر کشورهایی که شکار حیوانات وحشی در آنها غالب است نیز صورت گیرد تا شاید مانع تماس انسان با ویروسهای جدید شود.

کلیدواژه‌ها

Regulating wildlife conservation and food safety to prevent human exposure to novel virus. Jingjing et al. Ecosystem Health and Sustainability. 6:1, 1741325, DOI: 10.1080/20964129.2020.1741325
Regulating wildlife conservation and food safety to prevent human exposure to novel virus. Jingjing et al. Ecosystem Health and Sustainability. 6:1, 1741325, DOI: 10.1080/20964129.2020.1741325
Regulating wildlife conservation and food safety to prevent human exposure to novel virus. Jingjing et al. Ecosystem Health and Sustainability. 6:1, 1741325, DOI: 10.1080/20964129.2020.1741325
  • تاریخ دریافت: 21 تیر 1398
  • تاریخ بازنگری: 10 اسفند 1398
  • تاریخ پذیرش: 10 اسفند 1398